21.07.2024

Лорер: Хартиената бюлетина ни костваше „Шенген“

Битката с хартиената бюлетина загуби цяла България. Хартиената бюлетина ни костваше „Шенген“. Нидерландският външен министър ни каза в прав текст на цялото българско общество „Тук имате проблем с корупцията и с правосъдието“. Това каза депутатът от „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

По думите му умишленото бавене на връчването на мандата от страна на президента е дало възможност на така наречената „хартиена коалиция“ да се опознае по-добре.

Той изрази надежда, че президентът Румен Радев ще наложи вето на промените в Изборния кодекс.

Той коментира и шансовете за съставяне на кабинет. „Мисля, че е амбициозно за колегите от ГЕРБ да направят правителство с първия мандат. Но шансовете с третия това да се случи са изключително сериозни – между ГЕРБ, БСП, ДПС, може би „Български възход“, коментира Лорер.

ПП е заявила ясно при какви условия би предложила собствено правителство на малцинството с ДБ. „Но понеже хартиената бюлетина беше гласувана, ние няма да предложим кабинет на втори мандат“, заяви Лорер.

„Продължаваме промяната“ ще остане конструктивна опозиция, потвърди отново депутатът от партията.

По думите му служебното правителство се опитва да овладее ББР и случващото се в момента в нея е много тревожно. „Един от хората, които са предложили да бъде в Надзорния съвет, е един от онези, които са одобрили дълговете на Вълка от 100 и кусур милиона. Как може да сменяш тези хора с онези, които вече са дискредитирани?“, попита Лорер.

Нова телевизия, „Събуди се“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *