23.07.2024

Ново нападение над автобус от градския транспорт в Пловдив

Ново нападение снощи над автобус на градския транспорт в Пловдив. Инцидентът е станал в „Шекермахала“ малко преди 19 часа. Автобусът се е движел по линия номер 11. Влизайки в махалата, близо до училище „Панайот Волов“ е бил обстрелван с камъни. В резултат са изпочупени две от страничните стъкла на превозното средство.

По време на инцидента в автобуса е имало пътници. Нито един от тях не е пострадал. На място е пристигнал полицейски патрул. Нападателите се издирват. Предполага се, че камъните са били хвърлени от деца, които са избягали веднага след инцидента. А до късно в четвъртък вечер шофьорът и кондукторката даваха обяснения в полицията.

„Чу се ударът. Два удара, силни. Може би с единия улучиха ламарината, а с другия улучиха стъклото- двете стъкла по средата и те се напукаха. Оградата е плътна и не се вижда нищо в училището“, разказа шофьорът на автобуса Делчо Атанасов.

„Ударът беше жесток! Ударът беше много тежък. Тук стоеше една жена, един мъж имаше. Бяхме три жени и един мъж. И хората веднага се изтеглиха към шофьора и слязоха“, заяви кондукторът Бонка Шилева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *