20.07.2024

Джейн Фонда обяви, че е в ремисия на онкологичното си заболяване

Актрисата Джейн Фонда, която е болна от рак, съобщи, че е в ремисия и това е „най-хубавият подарък, който е получавала някога за рожден си ден“, предаде ДПА. Тя обяви също, че може да прекрати химиотерапията. 84-годишната актриса каза, че се чувства „толкова благословена и щастлива“, благодари на хората, които са й изпратили добри пожелания и са се молили за нея.

Фонда направи съобщението малко повече от три месеца, след като разкри, че диагностицирана с Неходжкинов лимфом и е започнала лечение.

В публикация в блога си актрисата, която на 21 декември ще навърши 85 години, написа: „Миналата седмица онкологът ми каза, че ракът ми е в ремисия и мога да прекратя химиотерапията…. Чувствам се толкова благословена, толкова щастлив. Благодаря на всички вас, които се молихте и изпращахте добри мисли… Убедена съм, че това изигра роля за добрите новини“.

Джейн Фонда е ангажирана с различни обществени каузи. През септември, когато съобщи за диагнозата си, тя повдигна въпроса колко американци „нямат достъп до качествено здравеопазване“ поради проблеми със застраховките, както и призова да бъдат обсъдени ефектите, които изкопаемите горива могат да имат върху здравето на хората.

Актрисата е носителката на две награди „Оскар“ за ролите си в „Kлут“ от 1971 г. и „Завръщане у дома“ от 1978 г.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *