Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Николай Денков: Ние сме в остра политическа борба

В пленарна зала станах свидетел на остра политическа борба – сблъсък между три съвсем различни представи за развитието на България. Това каза кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната“ акад. Николай Денков в предаването „120 минути“ по бТВ.

Едната е представата на ГЕРБ и ДПС и тя е запазване на статуквото. Втората е тази на „Възраждане“ – че геополитическата ни ориентация трябва да бъде променена. Представата на ПП и ДБ е, че България има огромен потенциал, но за да се реализира той, трябва да си свършим работата по реализирането на реформите и пълното ни интегриране в ЕС, каза още той. „Истинската опасност е сега, докато ние се борим в тези три визии, да не се окаже, че някой друг отново ще си подреди бандитската държава. Това е, което действително трябва да ни притеснява всички“, допълни той.

Задачата за формиране на кабинет с втория мандат е била много трудна. Начините за формиране на мнозинство според него са били два: да се поставят общи цели и задачи или да е раздават постове и публични ресурси. „Второто не ме интересува, аз не смятам, че то е добро за България. Въпросът беше дали можем да постигнем целта си чрез първото“, уточни той.

Отговорността за това да се намери подкрепа е на мандатоносителят, допълни акад. Денков. ПП би могла да подкрепи третия мандат, ако бъдат представени политики, които могат да бъдат реализирани.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *