Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Свят

Ева Кайли остава в ареста

Ева Кайли, която бе отстранена от длъжността заместник-председателка на Европейския парламент на фона на разследване за корупция, в която е замесен Катар, ще остане в ареста, предаде днес Ройтерс, като се позова на белгийската федерална прокуратура.

„В заповедта си от тази сутрин досъдебното производство потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Е.К. (Ева Кайли). Ако тя обжалва това решение в срок от 24 часа, ще може да се яви пред наказателен състав на апелативния съд в Брюксел в рамките на 15 дни“, се казва в изявление.

Гръцката евродепутатка Ева Кайли беше обвинена в приемане на подкупи от Катар в един от най-големите корупционни скандали в Брюксел, припомня БТА. Кайли отрече да е извършила каквото и да е нарушение и заяви по-рано чрез адвоката си, че е невинна, припомня агенцията.

Скандалът, който е най-големият, разтърсил политиката на Европейския Съюз от десетилетия, се базира на подозренията, че Катар и Мароко са подкупвали политици, парламентарни сътрудници и неправителствени организации, за да оказват влияние върху решенията на Европарламента.

Катар многократно заяви, че няма никакво участие в корупционния скандал в ЕС. Мароко се оплака от „съдебен тормоз“ след като разследването за даване на подкупи започна.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *