18.07.2024

Сийка Милева: Споразумението на Nexo с американските компетентни органи за 45 млн. долара глоба е показателно за това, че разследваните от нас лица признават вината си

„Бих искала да поздравя от името на Прокуратурата на Република България американските регулаторни органи за постигнатия успех в проверката на дейността на „Nexo“, чийто собственици са български граждани“, казва говорителят на главния прокурор Сийка Милева в изявление.

По думите й споразумението на компанията с американските компетентни органи е „показателно за това, че разследваните от нас лица признават вината си пред регулаторните органи, а именно, че са предлагали финансови и банкови услуги без разрешение, заобикаляйки и нарушавайки правилата за защита на инвеститорите“.

Милева съобщава, че във връзка с образуваното досъдебно производство у нас, още в края на миналата година е изпратена молба за правна помощ до САЩ.

Работата по досъдебното производство продължава, като искам да подчертая, че то е в тясно сътрудничество с нашите чуждестранни партньори. По досъдебното производство са приобщени множество жалби от британски граждани, съдържащи твърдения, че са жертва на измами от страна на „Nexo“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *