24.07.2024

Джамбазки: Политиката в Македония е антибългарска

Това е политически акт – резултат от насажданата през годините омраза срещу българите. Този път трябва да наложим вето на Македония за ЕС. Не може да нападаш хора, защото се определят като българи, не може да нападаш хора, защото са българи. Това коментира в ефира на Nova News евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки по повод пребития в Охрид македонец с българско самосъзнание Християн Пендиков.

,,В Македония се нападат, обиждат и пребиват българи, само защото са българи. Това е нацизъм, фашизъм, болшевизъм. Политиката в Македония е антибългарска. Властите там са двуличници и лицемери. Правят всичко възможно българите да бъдат втора ръка“, коментира Джамбазки.

Евродепутатът изказа своите благодарности на служебното правителство за адекватната реакция и изпращането на самолет, който да прибере Пендиков, но разкритикува остро българските партии, които по думите му са косвено виновни за случилото се, тъй като са се подмазвали и коленичили на западняците, за да им се харесат.

Трябва да се защитят българите в Македония и аз ще направя каквото е по силите ми и каквото трябва, предупреди той.

По темата с Nexo Джамбазки посочи, че скандалът е отекнал доста силно в Брюксел. Според него е необходимо да има национална регулация по отношение на криптовалутите, за да е сигурно, че няма да се перат пари от престъпна дейност.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *