Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Политика

Костадинов:Побоят на македонския гражданин с българско самосъзнание е сбъднало се предупреждение

Побоят на македонски гражданин с българско самосъзнание е сбъднало се предупреждение. Още миналата година, когато се вдигаше ветото на преговорния процес с Македония, ние заявихме, че това, което се случва в момента, ще се случи. Това каза председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов  по БНТ.

Той посочи, че след вдигане на ветото са започнали масовите провокации и изстъпления срещу българите в Македония.

Не правителството на РСМ обаче създава тази вълна на омраза. Това са ВМРО-ДПМНЕ и „Левица“, но правителството на РСМ с пасивната си позиция поощрява техните действия, посочи Костадинов. Ако иска да влезе в ЕС, РСМ не трябва да допуска повече подобни прояви, категоричен бе той.

Ако някоя държава има някакво влияние в западната ни съседка и то се използва за раздалечаване на Македония и България, това не е Русия, а Сърбия, смята Костадинов. „Сърбия отдавна не залага на членство в ЕС, защото е ясно, че тя никога няма да признае независимостта на Косово. Към настоящия момент Сърбия има свой собствен геополитически проект за Западните Балкани. Тя гради там един  малък „Шенген“ и се опитва да създаде едно постюгославско пространство, в което влизат Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, евентуално Косово и Албания“, коментира лидерът на „Възраждане“.

На 23 януари има Съвет на европейските външни министри и там трябва да се изиска от нашия външен министър всички останали европейски външни министри да излязат с обща декларация, която да осъди случилото се в Македония и да си изиска мониторинг на страната.

На предстоящите избори „Възраждане“ ще се бори да е първа политическа сила, заяви Костадинов. „Всички новопоявили се партии, представени като поредния продукт за спасение на България, не са естествени и там няма нищо нормално. Ако някоя политическа сила бъде избрана веднага след като е създадена, това означава, че тя е изкуствена“, заяви лидерът на „Възраждане“ и даде пример с НДСВ, „Има такъв народ“ и „Продължаваме промяната“.

Събирането на подписи за свикване на референдум Костадинов определи като успешно. Седмично се събират между 40 и 50 хиляди подписа и според него това ще се случи и преди тримесечния срок, който изтича до 10 април.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *