21.07.2024

Балабанов: При президентска република ще има ясно независими власти

В предаването „Лице в лице“ по бТВ Станислав Балабанов, каза че парламентарната република вече е изчерпана и това се доказва с всеки изминал ден, затова трябва да проведем този референдум за смяна на модела на държавно управление. „Държавата е изпаднала в една доста тежка конституционна криза. И ние като нормални български граждани търсим по какъв начин да намерим изхода. И да попитаме в крайна сметка българските граждани каква е тяхната воля“.

Ако станем президентска република, най-накрая Народното събрание ще работи самостоятелно и независимо, заяви Балабанов. „При една президентска република ще има ясни и независими власти. Но за да спазим Конституцията, ние умишлено казваме – Велико Народно събрание, което да отвори и да смени Конституцията“.

Ако хората поискат президентска република, този парламент ще се разпусне и ще се свика Велико народно събрание, обясни Балабанов. „В последните няколко месеца на 48 парламент няма нормален български гражданин да не е видял истинските лица на сегашните политически формации“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *