Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Горанов: Сами сме заложили условия в Плана за възстановяване, без Европа да ги изисквала

В предаването „Лице в лице“ по бТВ Владислав Горанов, каза че когато бягаш сам е най-лесно да излезеш втори. „Ситуацията с ПВУ, изготвен от първото службено правителство, да приемеш някакъв закон, защото сам си си поставил това условие, не е задължително правилно. Начинът, по който се поставят въпросите с ПВУ, е погрешен. Ако говорим за законодателните инициативи на правителството, това което каза Пеканов като бройка, вероятно е коректно. Но е много важно то да бъде качествено. Защото не може да подхвърлиш нещо на НС и после да кажеш, ама ви е не ми го приехте, а то всъщност да не става“.

Тези, които предлагат законодателни инициативи, трябва да убедят мнозинството, че приемаш нещо, което е добро, допълни Горанов. „Темата за Шенген за нас стои в едно и също положение повече от 10 г. 2012 г. се чу за първи път, че България отговаря на техническите критерии за влизане в Шенген. Това, че пореден държавник се провали в дипломатическите усилия да убеди Холандия и Австрия и не успяваме да получим добро за Шенген, не означава, че ние имаме много повече какво да направим, освен в сферата на дипломацията.“

Ако има ясна формула какво трябва да се направи в сферата на правото, ще го изпълним. „Но ако цялата реформа се изчерпва с Иван Гешев, дайте да го направим, допълни Горанов. Иска им се да напишат такъв законопроект, но Конституцията не го позволява. Темата с отчетността на главния прокурор, дайте да си изясним какво всъщност означава правосъдна реформа и да вземем да я направим“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *