Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Сигнал на пътници: Автобус на столичния градски транспорт се движи с отворени врати

Автобус на столичния градски транспорт по линия 310 се движи с отворени врати. За това сигнализираха пътници от превозното средство.

Ситуацията се разиграва в следобедните часове на вчерашния ден. От видеото се вижда, че в този момент автобусът преминава по надлеза на булевард „Сливница“, а на метър от отворените врати пътуват не само възрастни хора, но и деца. Няма пострадали.

Авторът на видеото не пожела да застане пред камера, но разказа, че ситуацията се случва, когато автобусът потегля от спирка „Западен парк“ и тръгва в посока към спирка „Оряхово“. При потегляне автобусът тръгва с три отворени врати. В последствие първа и трета врата се затварят, но втора врата остава отворена.

Заместник-директорът на автобусно поделение „Малашевци“ към Столичен автотранспорт Иван Костадинов обясни за BTV, че започната проверка.

Към този момент не сме установили такова превозно средство да се е движело в часовия диапазон, който е според сигнала, но проверката продължава за установяване на ситуацията, заяви той.

По принцип тези автобуси имат блокировка на вратите и когато те са отворени не може да потегли. Когато се движи автобусът, вратите не могат да бъдат отворени принудително. В този случай се касае или за технически проблем, или друга намеса, добави Костадинов. Той обясни, че ако врата в превозното средство не може да се затвори, то шофьорът трябва да спре на най-близкото безопасно място, за да слязат пътниците.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *