Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Политика Последни новини

Зарков: Случаят „Соло“ показва, че не е направено всичко възможно наказанията да са неизбежни

В предаването „Още от деня“ по БНТ Крум Зарков, каза че тежък е казусът с Илиян Василев, убиецът от „Соло“, който е осъден у нас, но е избягал от държавата и се е укривал. „Този случай показва, че говорейки за това колко големи да са наказанията, не сме направили това те да бъдат неизбежни“.

Трябва да се направи много внимателно изследване как и защо се случва това престъпник, осъден да успее да избяга от държавата, заяви Зарков.

Съдията съди и аз като министър на правосъдието не мога да коментирам действията на съдия, обясни Зарков. „В повечето случаи системата работи. Но има два проблема. Единият е кой изобщо стига до съд и дали има такива, които са защитени, става въпрос за корупцията по високите етажи. Другото е в организацията на самата система, така че да не може някой, който е осъден, да се отклони от изпълнението на своята присъда“.

Съдебният процес е еднакъв навсякъде, всеки има право на защита, заяви Зарков. „Когато институиите са си свършили работата правилно, то не може да се избегне неизбежната присъда. Това трябва да бъде принципът. Но оттам нататък всичко е въпрос на конкретни дела и аз не бих могъл да обобщя“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *