Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Мащабна спецакция в Перник, извършват проверки на коли в целия град

Полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред се провежда на територията на ОДМВР – Перник. В операцията са включени сили на Криминална, Икономическа и Охранителна полиция при областната дирекция и представители на дирекция „Жандармерия“. Изградени са и 10 временни контролно-пропускателни пункта, разположени на възлови места в региона.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите и автокражбите, притежанието и разпространението на наркотици, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.

Към 11:00 ч. са проверени 27 моторни превозни средства и 31 лица. Установен е 40-годишен перничанин, седнал зад волана на лек автомобил след употреба на амфетамин и бензодиазепин. Мъжът е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед. Водач на друг лек автомобил е с изтекъл годишен технически преглед. Задържан е и мъж, използвал платежен инструмент без съгласието на титуляра. Обобщени резултати от спецоперацията ще бъдат предоставени в късния следобед.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *