Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

МВнР предупреждава: Глоби от 200 до 5000 евро в Гърция за изхвърляне на фас в околната среда

Изхвърлянето на фасове в околната среда в Гърция е абсолютно забранено, тъй като може да предизвика пожар, напомнят от Ситуационния център на Министерството на външните работи във връзка с предстоящите пътувания на български граждани до южната ни съседка.

Основната глоба за това нарушение е 200 евро, но Наредбата за противопожарната охрана предвижда ескалиращи глоби в зависимост от зоната, в която се извършва нарушението или ако то се извършва системно. В последните случаи глобата може да достигне до 5000 евро.

Тютюнопушенето по време на шофиране не е тотално забранено в Гърция, но в редица случаи, поради риск от злополуки и други съображения, то се наказва от закона с големи глоби, напомнят от МВнР.

В присъствието на дете под 12-годишна възраст тютюнопушенето по време на шофиране в Гърция е абсолютно забранено. Съгласно Закона против тютюнопушенето, пушенето и консумацията на тютюневи изделия са напълно забранени във всички автомобили, частни или обществени, когато в тях пътуват непълнолетни лица на възраст под 12 години.

Глобата за тютюнопушене в присъствието на дете под 12-годишна възраст в частен автомобил е 1500 евро, а в обществен – 3000 евро, като едновременно с това се отнема и свидетелството за управление на моторно превозно средство за срок от един месец. Шофьорската книжка се отнема и когато нарушението е извършено от друг пълнолетен пътник в автомобила.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *