20.07.2024

Десислава Атанасова: 50% е шансът да има правителство

Има 50% шанс да има правителство с първия мандат. Лидерски разговор трябва да роди обща платформа и тогава ако заедно споделим тази отговорност и участваме заедно в това да изтеглим държавата си от това блато, да има и взаимен контрол. Това каза Десислава Атанасова от ГЕРБ в предаването „120 минути“ по бТВ.

Тя заяви, че диалогът и добрият тон в политиката трябва да се върнат като задължително условие за връщането на парламентаризма и нормалните отношения между политическите опоненти.

По думите й ГЕРБ вече е направил много компромиси в името на откровен и честен диалог и работещо и стабилно правителство.

„Естествено е, че между нас не може да има доверие – те арестуваха нашият лидер, опозиционния лидер в онзи момент. Как да имаме доверие? Но ние в никакъв случай не казваме „или лошо, или по-лошо“. Да кажеш на 670 000 българи, че са лошо, защото са избрали първата политическа сила, не намирам за политически коректно. Нека да се успокоим, да забравим егото си. Хората, които гласуват за нас и за всяка друга партия в българския парламент, са хора, които искат редовно правителство, искат сигурност, стабилност“, каза още Атанасова.

Тя заяви, че позициите на ПП-ДБ, че няма да дадат подкрепя за ГЕРБ с неговия мандат, но ще търсят подкрепата на партията за втория не са логични. „Лидерски разговор трябва да роди обща платформа и тогава ако заедно споделим тази отговорност и участваме заедно в това да изтеглим държавата си от това блато, то тогава можем да споделим тази отговорност“, заяви Атанасова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *