Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

Заради очаквания трафик днес и утре: Ограничават движението на камионите в участък от АМ „Тракия“

Поради очаквания интензивен трафик за почивните дни около 1 май, движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона в участък от автомагистрала „Тракия“ ще бъде ограничено за няколко часа днес и утре, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ограничението ще е в сила от 12:00 до 20:00 часа днес и в събота от 8:00 до 14:00 часа, между 5-ия и 23-ия км на магистралата в посока Бургас.

В момента движението по мостовото съоръжение при 20-ия км в посока Бургас на „Тракия“ се осъществява само в изпреварващата лента. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната плоча на селскостопанския подлез при 20-ия км на АМ „Тракия“, информират от АПИ.

За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по първокласния път София – Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона ще се отбиват при 5-ти км в посока Бургас на АМ „Тракия“ по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел“ – при 23-ти км на АМ „Тракия“.

От 8:00 до 15:00 часа днес движението в участъка между 225-ия и 221-ия км на АМ „Тракия“, на територията на област Стара Загора, ще се осъществява в изпреварващата лента в платното за София. За извършването на текущи ремонтни дейности ще бъде ограничено преминаването по аварийната и активната лента.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *