Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС демонстрира забравяне на политическото си его

Обнадеждена съм, че намираме много общи точки в нашите управленски програми, дори в детайлите между ПП-ДБ и екипа на ГЕРБ-СДС. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в предаването „Тази събота“ по бТВ.

Продължилите два дни разговори по думите й са втората стъпка по пътя към намиране на решение на политическата криза, а третата стъпка са разговори за персоналния състав на едно бъдещо общо правителство.

ГЕРБ-СДС е демонстрирала забравяне на политическото си его.

„От общо управление сега щета носят всички, които ще влязат в него. Това е съвсем разбираемо, но от шести избори щета ще носи България“, коментира тя.

Атанасова заяви, че има две възможности за консолидация на бъдещо правителство. „Едната е от двете парламентарни групи да има политическо представителство, съответно присъствието на хора от ГЕРБ-СДС трябва да бъде идентично, т.е. да има равнопоставеност, при все че ГЕРБ-СДС е първа политическа сила“, каза тя.

Втората възможност по думите й е да направим равно отдалечен кабинет, без политическо присъствие. „А всички лидери на партии да бъдат на първи ред и заедно да контролират това правителство“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Кандидатура на Христо Иванов за премиер на бъдещо правителство никога не е поставяна на масата на разговорите между първите две политически сили, заяви Атанасова. „С Христо Иванов работим прекрасно, лично имам много добра комуникация с него и с всички колеги“, допълни Атанасова.

По думите й ПП-ДБ са в изолация. „Даже виждам, че ПП и ДБ вече се изолират един от друг. „Да, България“ вече се изолират един от друг. Христо Иванов почти не участва в тези разговори Ако той е на масата, той мълчи, както и Атанас Атанасов. Чувам, че „Да, България“ не искат да участват и с предложение в правителство“, заяви Атанасова.

Ако не се постигне съгласие между първите две политически сили, кандидатът за премиер ще бъде излъчен от ГЕРБ, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *