Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика

Делян Добрев: ПП са спечелили 600 000 гласа благодарение на анти-ГЕРБ реториката си

За мен тези преговори, които вървят в момента, са една голяма измама на „Промяната“ към техните избиратели. Те измамиха своите избиратели и продължават да ги мамят. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев в предаването „Говори сега“ по БНТ.

По думите му ПП са спечелили 600 000 гласа благодарение на анти-ГЕРБ реториката си. „Те всеки ден седят на една маса с моите колеги и правят управленска програма. Не казвам „Демократична България“, защото те си мълчат. Те гледат даже да не участват в тези срещи, защото ги е срам. Асен Василев е подал ръчичка и чака Бойко Борисов да го заведе в Министерския съвет и да го сложи на поста министър-председател“, коментира Добрев.

Асен Василев обаче не е подходящ за премиер, въпреки желанието му да заеме поста, нито за финансов министър, допълни той. „За разлика от Асен Василев, според мен Кири Петков ще се оттегли като номинация за министър така, че да даде по-голям шанс за сформиране на правителство, но Асен Василев няма. В „Промяната“ има сума ти провалили се министри, които няма как да участват. И Рашков не може да участва, и Радостин Василев не може да участва“, заяви Добрев.

По думите му ГЕРБ е подавал ръка към ПП-ДБ още преди изборите, но те са отговорили с агресивна анти-ГЕРБ кампания. Според него ПП-ДБ няма да подкрепят мандат на ГЕРБ, но въпреки това партията ще предложи кабинет. „Трябва да се говори с всички партии в НС за подкрепа за членство в еврозоната, с изключение на „Възраждане“, защото това трябва да е първата цел на България. В този период на покачващи се лихви трябва максимално бързо да влезем в еврозоната, което вече е почти невъзможно, защото освен по критерий инфлация, която в България е два пъти по-висока, вече не отговарям и по критерий дефицит“, заяви Делян Добрев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *