Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество Последни новини

Топло време със следобедни валежи

В часовете до обяд облаците ще са рехави и слънцето ще се показва. След това, до вечерта, около Стара планина и в Югозападна България ще се натрупа гръмотевична облачност и локално ще превали и прегърми. На отделни места в Родопите валежите ще са краткотрайни, по-интензивни.

В последния почивен ден от тази серия обстановката ще е почти същата – сутринта ще е слънчева, а следъбедът – отново с увеличение на облачността в югозападната половина на страната, където ще превали краткотрайно, с гръмотевици. И през двата дни температурите в топлата част на деня ще са между 17 и 22-23 градуса.

Седмицата преди Гергьовден ще премине под знака на средиземноморски смущения. С изключение на вторник, когато облачността ще е променлива, но без валежи, от сряда нататък, сутрините ще са с разкъсвания на облачността, следобедите – с локални валежи и гръмотевична активност. Дневните температури леко ще се понижат около средата на периода, но като цяло ще са без резки аномалии в пролетния диапазон – около и малко над 20 градуса.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *