Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

Ново обвинение за Тръмп: Жена твърди, че искал да ѝ посегне в самолет, бръкнал под ризата ѝ

По време на процеса по гражданския иск на бивша журналистка на сп. „Ел“, обвиняваща Доналд Тръмп в изнасилване, друга жена също заяви, че Тръмп й посегнал в самолет в края на 70-те години, предаде Франс прес.

Джесика Лийдс, която днес е на 81 години, каза пред съда в Манхатън, как някъде през 1978-1979 г. в самолет за Ню Йорк тя е трябвало да се измъкне от седалката си в първа класа, защото мъж се опитал да я целуне насила по врата, а после и да я опипа.

„Нямаше дискусии по въпроса. Това ми се стовари от изневиделица. Той се опита да ме целуне, да сграбчи бюста ми“, разказа Лийдс, цитирана от БТА.

И после описа как е намерила сили да стане от мястото си и да се отдалечи, когато Тръмп бръкнал под ризата й.

„Всичко това ми се стори, че продължава цяла вечност, а всъщност то продължи няколко секунди“, заяви тя.

Междувременно бившата журналистка И. Джийн Каръл обвинява Тръмп, че я насилил в пробна на голям магазин в Ню Йорк през 1995 г. или 1996 г. Тръмп обаче твърди, че това е пълна лъжа. Ето защо Каръл заведе през ноември 2019 г. гражданско дело срещу Тръмп за клевета. Тръмп тогава заяви, че Каръл не е негов тип жена. През 2019 г. той не можеше да бъде съден заради имунитета му на президент. Каръл пък не успя тогава да заведе дело за изнасилване срещу него, защото давността на предполагаемото престъпление бе изтекла.

На 24 ноември 2022 г. обаче влезе в сила закон в щата Ню Йорк, който позволява в продължение на една година на жертвите на сексуална агресия да подновят исковете си в граждански съд. Така Каръл депозира нова жалба миналия ноември и се стигна до настоящото гражданско дело. В жалбата тя обвинява Тръмп и в агресия, освен в клевета, и иска обезщетение.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *