Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Атанасова: Очевидно е, че правителство с „Продължаваме промяната“ няма да има

В предаването „Лице в лице“ по Бтв Десислава Атанасова, каза очевидно е, че правителство с „Продължаваме промяната“ няма да има. Това каза в предаването „Лице в лице“ председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„До този момент водихме преговори с ПП-ДБ – положихме доста усилия, направихме много компромиси, за да постигнем един нормален тон и диалог. Оценявам това като нещо изключително положително – че двете най-антагонистични партии и коалиции, след толкова избори вече могат да говорят съвсем спокойно“, обясни тя.

Десислава Атанасова припомни, че заедно са изготвили законодателната програма и са избрали председател на Народното събрание, както и че са се опитали, отново заедно, да формулират управленската програма. По някои от темите не е имало разминаване между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, подчерта още тя.

„Третият етап от тази работа беше свързана с коментирането на споделеното управление в рамките на кабинет – дали това ще стане с първия мандат или с втория. Много пъти сме го говорили, но това не се случи, защото колегите избраха абсолютно друг подход. Те дори не ни уведомиха, кога смятат да представят техните номинации за министри, както и кои са те“, каза още Десислава Атанасова.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС припомни, че от днес започват преговори с останалите политически сили в Народното събрание, защото от „Продължаваме промяната“ „някак си по детски и на инат“ са преустановили разговорите с първата политическа сила. „Те държат на тяхно правителство с техен мандат и евентуална подкрепа от всички останали“, допълни тя.

Новата ситуация задължава ГЕРБ-СДС да проведе разговори с останалите парламентарни групи, стана ясно още от думите на Десислава Атанасова. Тя уточни, че експертите срещи започват от утре, както и че с някои парламентарни партии имат сходства, а с други са в противоречие по някои теми.

 „Утре в 11 часа ще се срещнем с ДПС, в 13 часа – с „Коалиция за България“, а в 15 часа – с „Има такъв народ“. В петък срещите продължават – в 11 часа ще разговаряме с „Възраждане“, обясни тя и уточни, че ще представи управленската програма на ГЕРБ.

„Това, което втората политическа сила в парламента не осъзнава, е, че ако не реализираме мандатите за съставяне на правителство, отиваме за шести път на избори, а това е недопустимо в ситуацията, в която се намира държавата“, категорична е Десислава Атанасова.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *