Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Костадин Костадинов: Когато има политическа криза, решението са нови избори

Когато има политическа криза, решението са нови избори, пише го в учебниците по политология. Това каза по време на брифинг във Варна председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Според него останалите партии са уплашени от растежа на „Възраждане“ и, за да не допуснат нови избори, са готови да направят каквото и да било. Той обаче допълни, че не очаква да има правителство, защото по думите му „тези хора не са глупаци и имат инстинкт за политическо самосъхранение“. Според Костадинов идеята за ротационен премиер е „върхът на глупостта“.

Според Костадинов, президентът Румен Радев няма да връчи третия мандат на неговата партия, защото тя е единствената политическа организация извън т.нар. „вашингтонски консенсус“: „Иначе, ако ни бъде предоставен такъв мандат, е естествено, че никой няма да ни подкрепи и ние сме наясно с това.“

В отговор на въпрос за упреците, че симпатизанти на „Възраждане“ са хвърляли червена боя по сградата на ЕК, Костадинов коментира, че разбира това като похвала за изразената от тях гражданска позиция, защото по думите му „това, което се случи вчера, се случва редовно по улиците на всички големи европейски градове“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *