24.07.2024

Доц. Наталия Киселова: Сериозната последица от записите би била България да отново да се окаже без правителство

Нормално е ГЕРБ отново да се опита да влезе в реалната политика и за мен до днес следобед въпросът беше каква полза ще има ГЕРБ от участие с един представител в правителство. Според мен ГЕРБ не иска да затвори окончателно вратата, защото последиците могат да бъдат много сериозни за българската държава. Това каза конституционалистът доц. Наталия Киселова по БНТ.

Край на преговорите и нови предсрочни избори сега означава, че те ще бъдат през лятото, а това означава още по-ниска избирателната активност.

По повод изтичането на записа от Националния съвет на „Продължаваме промяната“ тя коментира, че при създаването си партията се е дефинирала като „облачна партия“. „В този смисъл част от техния живот минава в интернет, много държат на Фейсбук и използват модерни способи на комуникация. Това има своите рискове и можем да кажем, че е нормално, когато виртуално провеждаш такова заседание, все някой да се изкуши да записва, за да не си води записки“, каза тя.

Според конституционалиста записът ще породи още политически шум, ще даде на прокуратурата възможност да се изкаже, но от това няма да произтече нищо. Сериозната последица би била България да отново да се окаже без правителство. Прокуратурата вероятно ще направи проверка по вече подадените сигнали срещу депутати от ПП, но пак ще бъде обвинена в намеса в политиката, смята доц. Киселова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *