Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Коментари Политика Свят

Робърт Кенеди младши: Лъжат ни за конфликта в Украйна

Американските власти лъжат американците за конфликта в Украйна, каза кандидатът за президент на Демократическата партия през 2024 г. Робърт Кенеди-младши пред Fox News. Според него Вашингтон не иска да чуе нищо за мирни преговори, въпреки че загубите на украинците са достигнали стотици хиляди хора.

Робърт Кенеди младши: Мисля, че бяхме излъгани по време на пандемията [COVID-19]. Постоянно ни лъгаха за войната в Ирак, за конфликта в Украйна. Разказаха ни истории, че сме дошли в Украйна с хуманитарни цели, но се оказа, че там се преследват други цели, че целта е смяна на режима и отслабване на руснаците. Украинците са в капана на прокси конфликт между двете суперсили, което води до смъртта на стотици хиляди млади украинци.

Водещ: Смятате ли, че ние сме част от конспирацията, за която говорите? И в кои области мислите, че президентът е нечестен с нас?

Робърт Кенеди младши: Първо, по въпроса за човешките загуби в Украйна.

Водещ: Мислите ли, че президентът на САЩ ни лъже колко точно души са загинали?

Робърт Кенеди младши: Не казвам, че президентът ни лъже. Не знам какво знае той. Мисля, че администрацията и Пентагонът са нечестни с американския народ относно действителните украински жертви. И мисля, че украинското правителство също лъже. Според някои сведения около 350 000 украинци вече са загинали на фронта. И те не ни казват за това. Бяхме излъгани за причините за конфликта.

Казаха ни, че този конфликт е нашият отговор на незаконната и брутална агресия на Путин. Но всъщност неоконсерваторите в Белия дом подготвят и подклаждат този конфликт от десет години и продължават да избягват всякакви разговори за мир и всякакви опити за разрешаването му.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *