Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини

„Възраждане“ поиска изслушване на Денков в парламента заради изказванията му срещу политическата организация

Парламентарната група на „Възраждане“, на основание чл. 111, ал.1 и 2 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание (ПОДНС), предложи на председателя да се проведе изслушване в пленарна зала на министър-председателя на Република България Николай Денков, относно дадения от него брифинг пред медиите на 27.06.2023г.

Като основание народните представители на „Възраждане“ посочват съдържащите се публично отправени твърдения и внушения от негова страна в качеството му на министър-председател и от страна на министри в състава на председателствания от него министерски съвет по отношение на партия „Възраждане“, че е неофашистка партия. Както и заради отправените искания и призиви от негова страна към всички институции и политически партии за предприемане на мерки, насочени срещу политическата дейност и съществуването на партия „Възраждане“.

На основание член 48, ал.3 от ПОДНС, „Възраждане“ предлага изслушването на министър-председателя на Република България Николай Денков да бъде включено като точка първа от програмата за работата на Народното събрание за пленарната седмица 28.06.2023г. – 30.06.2023г

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *