Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

Хотелиери на испанския остров Майорка наемат частен детектив срещу изстъпленията на пияни туристи

Собственици на хотели на испанския остров Майорка планират да наемат и през това лято частен детектив, за да се справят с т.нар. „германски алкохолен туризъм“, предаде ДПА.

„Все още се уточнява кога детективът ще започне работа и докога ще бъде нает“, обяви местната асоциация на хотелиерите „А Аче Пе Пе“ (AHPP).

През миналото лято браншовата организация за първи път нае детектив поради „ексцесиите“ в района на дискотеката „Балерман“ в южната част на Майорка. Това място е популярно сред „определен вид германски туристи“, посочва „Дойче веле“.

За девет дни частният детектив е заснел 812 случая на нарушения, извършени в района на „само три улици“, съобщиха от местната асоциация на хотелиерите.

„Ексцесиите“ в района на „Балерман“ включват кражби, побоища и грозни сцени на пиянство по улиците. Положението се влошава от година на година, отбелязват местните хора.

Полицията почти не разследва инцидентите, поради което хотелиерите в Майорка разчитат на доказателствата, които детективът ще им предостави, за да могат да завеждат съдебни искове срещу нарушителите, посочва ДПА.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *