Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Костадинов: След отмяна на референдума очаквайте и отмяна на изборите

На брифинг в Народното събрание на парламентарната група на „Възраждане“ председателят й Костадин Костадинов съобщи пред журналисти, че политическата формация ще сезира Конституционния съд, ако референдума бъде отхвърлен и в Пленарната зала.

„Всяко едно решение трябва да има и мотиви. Решението беше за отхвърляне на предложението на „Възраждане“. Те ни казаха „Вие с вашия въпрос нарушавате закона, тъй като е казано, че не може да се поставят на допитвания до гражданите теми, свързани с влезли в сила международни договори“. Ние тогава зададохме следния въпрос – кой точно международен договор сме нарушили и кой точно член от него, защото все пак трябва да е записано това нещо в мотивите. Не получихме отговор“, каза Костадинов.

От „Възраждане“ ще продължат да се борят за запазване на българският лев. Освен, че ще сезират Конституционния съд и Прокуратурата, ще поискат разговор по темата и с президента – Румен Радев.

Костадинов изрази опасение, че настоящия режи на управление ползва фашистки методи. Пред журналистите той направи исторически паралел на моменти от историята, които се повтарят и днес. Моменти, в които е ограничавана свободата на изказ на народни представители. Той сподели с журналистите, че управляващия американски режим има намерение да забрани и изборите.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *