18.07.2024

Президентът подкрепя референдума срещу еврото

След решението на Народното събрание относно искането за провеждане на референдум срещу еврото, президентът няма как да вкара това искане повторно за обсъждане в парламента. Това заяви Румен Радев. Според него, въпреки процедурните пропуски при гласуването, волята на депутатите е ясна.

Подробности за първия коментар на държавния глава след визитата на Володимир Зеленски в София вижте във включването на Вера Александрова

Самият президент се обяви в подкрепа на провеждането на допитването за европейската валута и подчерта, че България трябва да влезе в еврозоната, когато е реално готова, а не когато ни се иска и то на всяка цена.

„Не е добре политици в Народното събрание да се правят, че няма подписи на половин милион българи. Това не е добре. След като са изпълнили законовите условия, тези подписи са събрани, е редно да се проведе референдум. Това решение издава страх, пренебрежение и недоверие към българските граждани.

Отделен въпрос е дали така трябва да бъде формулиран този референдум. За мен 20 години е прекалено дълъг срок, така както е формулиран. Но усилията на политиците не трябва да бъдат насочени към това как да спрат референдума, а да убеждават българските граждани, че влизането в еврозоната работи за тяхното благосъстояние“, подчерта Радев.

1 thought on “Президентът подкрепя референдума срещу еврото

  1. Президент одупен с разтворени бузки, към руската кочина и готов поеме всичко. Хич не му дреме за Българския народ! Вместо да прави така, че Българите да живеят по добре и да се гордеят, че са Българи, той прави обратното. Да не забравяме, че всички фатмаци са русофили и правят кавото им се каже.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *