Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини

Никола Минчев: Не сме в спор за управител на НЗОК

В предаването „Още от деня“ по БНТ Никола Минчев, каза че не са в спор за управител на НЗОК, но действително един от кандидатите, които участваха в процедурата се оттегли, а другият кандидат не е бил гласуван в пленарната зала. „Процедурата ще трябва да стартира отново, като това, около което се целим е намирането на тези фигури, които да бъдат консенсусни между всички участници в преговорите, между нас, между ГЕРБ-СДС и които да свършат качествено работата“.

Според мен, ако имаше план, в който предварително са разпределени по квоти органи, областни управители, заместник-министри, тогава по-бързо щяха да бъдат попълнени всички места, но напротив – точно, защото няма такова предварително квотно разпределение, а се търси за всяка позиция качественият кандидат, затова и тези процеси отнемат повече време, обясни Минчев. „Затова и назначаването на областните управители не е завършено, затова и попълването на органите от страна на НС не върви на пълни обороти“.

Относно избора на нов председател на Сметната палата, Минчев каза че не е бил в сградата на НС, когато се е взимало решение за удължаване на срока на изпълняващ функциите председател на Сметната заплата. „Честно казано моето разбиране от самото начало по силата на решение на КС Цветан Цветков продължава да бъде председател на Сметната палата“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *