Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Food Красота & Здраве Любопитно

Полезните череши

Черешата е първият плод, който се появява през топлия сезон. Този плод е сочен, ароматен, може да бъде сладък или сладко-кисел на вкус и има много полезни свойства.

Полезни свойства
Черешите съдържат много витамини от различни групи, които подобряват здравето и намаляват риска от заболявания.

Колкото по-тъмна е черешата, толкова повече полезни хранителни вещества съдържа. За хората с високо кръвно налягане най-подходящи са тъмночервените или черните череши.

Но има и други свойства:
Витамин С поддържа имунната система и здравето на кожата. Калият участва в работата на нервната система, стабилизира налягането и помага на мускулите да се свиват.

Сладките череши съдържат кумарини, които помагат да останем бодри и поддържаме тялото в добра форма.

Полезен при бъбречни заболявания, тъй като има диуретични свойства. Подпомага черния дроб и храносмилателната система. Ефективен при запек и болки в стомаха.

Намалява болката при артрит, ревматизъм и подагра.

Можете не само да ядете череши, но и да ги използвате като лекарство. За да се отървете от главоболието, трябва да смелите черешата до състояние на каша, да поставите кашата на челото си и да я държите там за около 10-15 минути.

Освен това черешите са отличен козметичен продукт. Маските от него премахват кератинизирания слой на кожата, намаляват порите, подхранват и овлажняват кожата на лицето.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *