Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Волейбол Спорт Спортове

България отпадна от Европейското първенство по волейбол

България отпадна от Европейското състезание. Олимпийският първенец Франция победи нашите с 3:0 (25:21, 25:21, 25:) в Двореца на културата и спорта във Варна. Осминафиналът се трансформира в следващ огромен празник за трибуните. Отново нямаше празно места в залата.

Никога до момента на проведено от България състезание не е имало толкова много продадени билети. Във ВИП-ложата седна Ренато Арена, вицепрезидентът на Европейската конфедерация CEV. До него беше Любомир Ганев, президент на Българската федерация и член на борда на CEV.

Воденият от Пламен Константинов отбор се опълчи доста на огромния любимец през първия гейм. В него дълго водихме, само че най-после не издържахме. Така за тази година пред националите остава присъединяване на олимпийската подготовка в Китай. Двубоят стартира с едноминутно безмълвие в памет на починалите от естествените бедствия в югоизточна България.

Под бурните овации на залата и виковете „ Българи юнаци “ първата точка беше на сметката на Цветан Соколов. Капитанът застана на началния удар, а Алекс Николов и Алекс Грозданов „ хванаха “ с блокадата си френската офанзива – 2:0. „ Петлите “ не закъсняха да нанесат своя удар и обърнаха резултата – 3:2. Николов изравни с мощна офанзива.

Заредиха се равенства с много неточности от начален удар. Както и против Словения, доста безапелационен първоначално беше Соколов. Направихме отново пробив с помощта на ас на Мартин Атанасов – 8:6. А след него блокадата на Соколов бе непробиваема. Най-голямата разлика в мача беше на разположение – 9:6.

Франция спря серията ни с видео повтаряне и стигна до 10:11. Гостите изравниха с ас за 12:12. Чудесна изява на Атанасов ни донесе нов пробив при 16:14. Нашите държаха преднината до 19:17, когато Франция изравни. Два пъти подред на обсада бе „ заловен “ Соколов и преднината стана за „ петлите “ – 20:19. Стана неприятно – Франция направи четвърта поредна точка от ас.

Скандална обстановка се получи при 21:20. Тогава реферът даде точка за България, само че след плевел митинг на гостите промени решението си и накара да пребием началния удар. Този миг се трансформира и в точка на изкривяване. След като започнахме толкоз добре, най-после на гейма се пропукахме. Преднината на гостите стигна 23:20. Частта приключи при 25:21 за противника.

Вторият гейм стартира с дълго разиграване и точка за Франция. Това не беше най-лошото. Точката се трансформира в серия – 4:0. Твърде рано нещата изглеждаха безнадеждни – 8:1. Успяхме да понижим пасива до 5:10, само че по-късно точките се заредиха по равно в двете направления. Това не беше по наш усет. Дълго време нито Франция усили преднината си, нито ние я скъсихме. Резултатът се понижи до 15:18 в средата на гейма и публиката отново изригна във вулкан от страсти. Надеждата продължаваше да живее.

Преднината на гостите стана единствено 23:21, само че краят на гейма приближаваше. Тогава „ петлите “ направиха 24-а точка. Още при първия геймбол направиха 2:0 – още веднъж 25:21. Първи пробив в третата част направиха французите – 4:2. За страдание освен не изравнихме, а изостанахме с 3:10. Не успявахме да повторим представянето си от мача със Словения и минутите ни на Европейското състезание изтичаха. Играта се поизравни, само че разликата в точките не намаляваше. Французите нападнаха разнообразно и сполучливо, което несъмнено ни затрудняваше.

Всичко действително приключи, когато България изостана с 11:20. Европейското състезание завърши за нас при 15:25. В другия осминафинал по-рано през днешния ден във Варна щастието се усмихна на Румъния – 3:2 над Хърватия.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *