Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Общество

Фандъкова плаща 23 бона за счупен глезен от тротоар

Столичната община е осъдена да заплати обезщетение в размер на 23 200 лева поради липсваща плочка на тротоар. Това съобщиха от адвокатско дружество „Караколеви и партньори“, което предявило иск през 2022 г. за заплащане на имуществени и неимуществени вреди.

Повод за него е инцидент с жена, която стъпва на неравност на тротоара, която се образува от липсваща плочка, изкривява крака си в глезена, чупи го, губи равновесие и пада. Пострадалата е претърпяла три операции на глезена и е била обездвижена за няколко месеца. Освен физически болки и страдания, жената е преживява силен емоционален дискомфорт и стрес, като тези факти се подкрепят от назначените в производството експертизи и свидетелски показания.

Инцидентът рефлектира негативно на живота на пострадалата в няколко направления: здравословно състояние, психо-емоционален статус и финансово. Негативните последици подлежат на обезщетяване от Столична община, като всички се вземат предвид кумулативно.

От адвокатското дружество подчертават, че има множество пострадали лица, вследствие неизпълнение на задължението на общините да поддържат собствеността си. Казусът е валиден за цялата страна и от дружеството призовават повече граждани да защитават правата си.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *