Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Ваня Григорова: Очевидно е, че съм надпартийна кандидатура

„Силно се надявам да мога да разчитам на по-широк кръг от граждани, които са припознали моите каузи и моите цели“. Това заяви в „Здравей, България“ кандидатът за кмет на София Ваня Григорова.

По думите ѝ тя е надпартийна кандидатура и са добре дошли всички, които искат да подкрепят тезите и вижданията ѝ за развитието на София.

„В крайна сметка софиянци не са крепостни селяни. Независимо за кого са гласували на предходните парламентарни избори, те са тези, които имат свободата да решават кого да подкрепят сега“, коментира Григорова.

Борисов за балотажа в София: По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност

Тя акцентира, че може да управлява столицата добре, въпреки малцинството в Столичния общински съвет. „Това, което се опитват да направят ПП-ДБ, е да внушат, че няма алтернатива. Алтернатива има и това ще видят и усетят в неделя“, заяви Григорова.

По думите ѝ няма разговори с партийни лидери за подкрепа на балотажа. „Продължавам да говоря с гражданите, имах срещи, включително вчера, с работници от едно машиностроително предприятие, имам срещи по крайните квартали. Аз продължавам да използвам последните дни от кампанията, за да се срещам със софиянци“, каза Григорова.

Тя коментира, че в началото на кампанията, разликата между нея и Васил Терзиев е била 20%, затова не се притеснява, че може да стопи разликата от първия тур. „10% въобще не са непреодолима разлика, особено с оглед на това, че потенциалът на ПП-ДБ вече е изчерпан.

Слави Трифонов: ИТН ще подкрепи Ваня Григорова на балотажа в София

Григорова каза още, че към момента битката ѝ е за кметското място в София. „Няма как да съм лидер на БСП, обръщам се към хората, които са настръхнали: няма как да съм лидер на БСП, защото не съм член“, заяви кандидатът за кмет. Тя добави, че никога не е била против членството ни в Шенген, но е против приемането ни в еврозоната в настоящия момент. „Имам всички икономически аргументи за това, бях част от Социалния съвет на България, където изложих всички тези аргументи, посочих анализите, които сочат защо България в настоящата ситуация не е добре да влезе в еврозоната“, заяви Григорова.

Според нея това е последната опорка на опонентите ѝ. „От едната страна обясняват, че съм путинист, от друга страна ме обвиняват,че съм човек на Сорос“, заяви Гриророва.

„Украинското знаме няма да стои на Столичната община, защото на българските институции трябва да се вее националното знаме и европейското, защото сме част от Европейския съюз“, допълни Григорова.

Тя каза още, че иска София да прилича на Троян, където всички комунални услуги се изпълняват от общината, а Донка Михайлова категорично е спечелила пореден мандат.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *