13.07.2024

От мемоарите на Бритни Спиърс са продадени 1,1 милиона копия през първата седмица на пазара в САЩ

Мемоарите на Бритни Спиърс „The Woman In Me“ се радват на сериозен успех, но той не е най-големият за годината, съобщава БТА, позовавайки се на сайта „Deadline“.

Данните за продажбите през първата седмица сочат, че от книгата само в САЩ са продадени 1,1 милиона копия, включително предварителни поръчки, печатни издания, електронни и аудиокниги. От печатните са продадени 418 000 екземпляра.

В мемоарите си вложих сърцето и душата си и съм благодарна на феновете и читателите по целия свят за непоколебимата им подкрепа„, се посочва в изявлението на Бритни Спиърс, публикувано от „Gallery Books“.

„The Woman In Me“ излезе на книжния пазар на 24 октомври. В деня на публикуването й Спиърс написа в Инстаграм, че книгата й се е превърнала в най-продаваните мемоари на знаменитост в историята. Фактите обаче говорят, че „The Woman In Me“ дори не е най-продаваната автобиографична книга за 2023 г., което донякъде се дължи и на отказа на Бритни Спиърс да дава интервюта в нейна подкрепа.

Книгата й изостава от мемоарите „Резервният“ на принц Хари, които бяха публикувани през януари и през първата седмица от тях бяха продадени 1,6 милиона копия в САЩ. Добри продажби отбелязаха и автобиографиите „Обетована земя“ на бившия президент Барак Обама и „Моята история“ на бившата първа дама Мишел Обама.

Едно от нещата, които мемоарите на Бритни Спиърс могат да направят, за разлика от тези на принц Хари и семейство Обама, е да осигурят тласък в стрийминга и продажбите на музикалния каталог на певицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *