Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Интензивен трафик на някои гранични пунктове

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на някои от Граничните контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) с Румъния, съобщиха на сайта си от Главната дирекция „Гранична полиция“ – МВР. Информацията е актуална към 6:00 ч. тази сутрин.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“ и ГКПП „Никопoл“ за товарни автомобили на изход. Поради критично ниското ниво на река Дунав фериботната платформа, обслужваща ГКПП „Оряхово“ – „Бекет“, няма да изпълнява курсове до нормализиране нивото на реката. Товарните автомобили ще бъдат пренасочвани към ГКПП „Русе“ и ГКПП „Никопол“. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 ч. до 20:00 ч.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На пункта се извършват строително-монтажни дейности, налагащи временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението преди и в зоната на граничния пункт, което може да удължи времето за преминаване.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, могат да използват за преминаване и ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На ГКПП „Гюешево“ и ГКПП „Златарево“ трафикът е нормален.

На границата с Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Източник: БТА

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *