Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на някои от граничните пунктове

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на някои от граничните пунктове с Румъния, Сърбия и Турция, съобщава на интернет страницата си Главна дирекция „Гранична полиция“ към МВР по данни към 06:00 часа днес.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничния контролно -пропускателен пункт (ГКПП) „Видин“, ГКПП „Кардам“, ГКПП  „Оряхово“ и ГКПП „Никопол“ за товарни автомобили на изход.
Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 до 20:00 часа.

На границата с Република Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП  „Калотина“ за товарни автомобили на изход.
На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата с Република Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ за товарни автомобили на изход, посочват още в съобщението си от „Границна полиция“.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
От „Границна полиция“  препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.
През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония трафикът се осъществява нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
На ГКПП „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На ГКПП „Гюешево“ и ГКПП „Златарево“ трафикът е нормален.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *