21.07.2024

Асен Василев: Не бих нарекъл стабилно това правителство

В предаването „Панорама“ по БНТ Асен Василев, каза че това, което е видял снощи са изключително грозни сцени. „Не е нормално фенове да палят и хвърлят бутилки, но също не е нормално полицията да бие хора, които са паднали на земята. Стана една изключително грозна картина, в основата на която е решението на БФС да не се допуснат хора на стадиона“.

Премиерът освободи заместник-министърът по оперативната дейност, оттам нататък премиерът има преценката кой да бъде в неговия екип, обясни Василев.

Аз не бих нарекъл стабилно това правителство, то е един много тежък компромисен вариант, за да може България да се придвижи напред – Шенген, Еврозона, повишаване доходите на хората, заяви Василев. „Това правителство има 18 месеца, за да изпълни тези цели. Относно дерогацията имахме нормален разговор. Едното е да не отиват повече пари към Лукойл, а другото е да не се вдигнат цените на горивата за българските граждани. Решението защитава и двете точки – спираме износа на 1 януари догодина, а на 1 март се спира дерогацията напълно“.

На въпрос на водещият изтекъл ли е 1 милиард към Русия, Василев каза – не.

Има притеснения за бюджета, които според мен са необоснователни, имат притеснения колегите, махнахме тези приходи, съответно намалихме капиталовата програма, инвестициите, но по този начин ние си запазваме 3%, бюджетът влиза в рамки и ако тези приходи се реализират, ще си направим актуализация и ще си довършим капиталовата програма така, както беше замислена, допълни Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *