23.07.2024

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на някои от граничните пунктове с Румъния, Сърбия и Турция

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Сърбия и Турция, съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

По границата с Румъния трафикът е интензивен на пунктовете „Видин“, „Кардам“, „Оряхово“, „Дуранкулак“ и „Никопол“ за товарни автомобили на изход. По информация на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), преминаването в участък от моста при ГКПП „Русе“ се осъществява в една лента поради ремонтни дейности. Участъкът е сигнализиран временно с пътни знаци, движението се регулира. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Трафикът е нормален на всички ГКПП по границата с Гърция. От „Гранична полиция“ препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“.
През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ по границата със Сърбия за товарни автомобили на изход. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

По границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички ГКПП. На пункт „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението.

По границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ за товарни автомобили на изход.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *