20.07.2024

Шакира е платила 6,6 милиона евро на испанското правосъдие по друга съдебна процедура

Осъдена в понеделник да плати глоба от над 7 милиона евро за укриване на данъци в Испания, певицата Шакира е платила още 6,6 милиона евро през август в рамките на друга съдебна процедура, предаде АФП, позовавайки се на обкръжението й.

През юли съд в покрайнините на Барселона обяви започването на ново производство срещу 46-годишната колумбийска изпълнителка за данъчни измами, датиращи от 2018 г. и възлизащи на 6,6 милиона евро с лихвите.

Цялата сума е била изплатена на съда от певицата в края на август, съобщават за АФП от агенцията, представляваща Шакира, потвърждавайки информация на в. „Периодико“.

Според каталунския всекидневник плащането на тези 6,6 милиона, потърсени от прокуратурата, „не предопределя нито вината, нито невинността на певицата по делото, но е допълнителна демонстрация на желанието й да изплати всичките си дългове на испанските данъчни власти.

Съобщението за изплащането на тази сума идва след споразумението, което изпълнителката на хитовете „Waka Waka“ и „Hips Don’t Lie“ сключи в понеделник с испанската прокуратура, за да избегне съдебен процес за данъчни измами през 2012, 2013 и 2014 г.

В замяна на прекратяването на процеса Шакира се съгласи да плати глоба от над 7,3 милиона евро, съответстваща на 50 процента от сумата на измамата. Освен това певицата вече е платила 17,45 милиона евро на данъчните власти, за да уреди положението си по това дело.

Певицата, която се премести в Маями с децата си след раздялата си с бившия испански футболист Жерар Пике миналата година, е на „мушката“ на испанските данъчни власти и за 2011 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *