Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Изключително тежка е  обстановката в страната

Изключително тежка е  обстановката в страната.

Напълно затворени за движение са Проходът на Републиката и проходът „Шипка. Причината е обилният снеговалеж, навявания и паднали дървета.

Тежка е ситуацията в град Шипка и село Шейново. На място е имало няколко закъсали автомобила, в това число линейка и пожарна. Насочена е тежка техника и към момента същите са изтеглени.

На място са екипи на ОДМВР.

По автомагистрала „Хемус“ е ограничено движението за автомобили над 12 тона, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.

От там уточняват, че обстановката във Варна започна сериозно да се усложнява.

Затворени за движение на леки автомобили над 12,5 тона са всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Добрич. Към момента девет машини работят по почистване на направленията.

Без ток е цялата община Крушари. При тях бурята е започнала след 3 часа сутринта.

В Тервел няма сигнали към оперативния дежурен, вятърът е утихнал, бурята се е разразила към 2 часа.

Оперативният дежурен в община Генерал Тошево каза, че има снегонавявания на места, но машините не са спирали да чистят общинската пътна мрежа.

В общините Шабла и Каварна няма сигнали за населени места без ток и вода, там все още вали дъжд.

Оперативният дежурен в община Балчик съобщи, че в част от Белия град няма ток, но няма сигнали от села за аварии.

В община Добричка също не са постъпвали сигнали за села без ток и вода.

В град Добрич машини почистват пътните артерии, като няма сигнали за райони без ток и вода, каза оперативният дежурен.

От автогарата съобщиха, че няма да пътуват автобуси по междуградските линии.

От Хидрометеорологична обсерватория Добрич посочиха, че снежната покривка е 10 см, а скоростта на вятъра е 13 м/с, температурата е 0 градуса.

Пътят Варна-Добрич е затворен за движение на тежкотоварни автомобили, съобщиха от Областната дирекция на МВР в крайморския град.

В града е наводнен подлезът на улица Шипка, много вода, която затруднява движението има в района на Летния театър и под магазин „Баумакс“.

Стълб от уличното осветление на ул. Стара планина е паднал, получени са множество сигнали за паднали клони и билбордове.

Снегонавявания има и в района на Провадия и Ветрино, допълват от полицията.

Затворен за движение за всички моторни превозни средства поради навявания е пътят Шумен-Силистра. Поради намалена видимост към 06:00 ч. е затворен за движение и първокласният път Шумен-Разград-Русе.

Въвежда се временно ограничение на движението по Ришкия проход за тежкотоварни автомобили с маса над 12 тона. Изградени са контролно-пропускателни пунктове. Екипи на полицията са на място и следят за спазването на въведените ограничения.

Два полета от и за летище Варна са отменени заради лоши метеорологични условия.

И двата полета са на компания Turkish Airlines.

Отменени са полети от и до Истанбул, единият от които трябва да кацне във Варна в 9:20 часа, както и в обратната посока, който трябва да излети в 10:10 часа.

Пътят Котел – „Петолъчката“ е затворен за движение за всякакъв вид превозни средства. Това съобщи  дежурният в Областно пътно управление (ОПУ) – Сливен. Той поясни, че нямат връзка с колегите си от община Котел, защото там няма ток и интернет.

Пътищата са заснежени, духа силен вятър, има навявания.

Около два-три см е снежната покривка в Сливен.

Общо 29 машини чистят снега по пътищата в областта, включително и Автомагистрала „Тракия“. Там движението е при зимни условия, има силен вятър, снеговалеж и водачите трябва да се движат с повишено внимание, казаха още от ОПУ.

Затруднено е движението в района на Подбалканския път в област Стара Загора, съобщиха за БТА от Областното пътно управление (ОПУ). Няма затворени пътища, но зимните условия затрудняват движението на моторни превозни средства в общините Гурково, Ягода, Мъглиж, Казанлък, Павел баня.

Затворена за движение на товарни автомобили е и автомагистрала „Тракия“ в посока София от 156-и до 208-и километър.

Още четири полета от и за летището във Варна са отменени заради лошите атмосферни условия.

Отменените полети са от и до Мемингем, Германия, както и от, и до Лондон Лутън, Великобритания на нискотарифната компания Wizz Air.

 

Източник:БТА

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *