Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Фандъкова: Никога не съм имала и усещала натиск върху работата си при сключване на договори и обществени поръчки

Позицията на кмета е политическа, но тя е много прагматична и отнесена към проблемите и очакванията на хората. Работата на кмета е денонощна, няма почивен ден, просто трябва да отговори на очакванията на хората. Това каза снощи бившият кмет на Столична община Йорданка Фандъкова в предаването „120 минути“ по бТВ.

Като най-голямо предизвикателство в кариерата й на кмет тя определи кризата с боклука през 2008 г. и изграждането на депо за отпадъци, както и стария градски автопарк и бездомните кучета.

Още след изборите през 2019 г. тя е взела решението, че това ще бъде последният й мандат.

Последният й мандат е бил съпътстван с множество кризи, които са повлияли изпълнението на редица проекти. „С непрекъснатите преговори за индексации, които не можехме и не искахме да поемем като община. Трябваше да изчакаме министерствата и управляващите органи да вземат това решение“, припомни тя.

Йорданка Фандъкова заяви, че никога не е имала и усещала натиск върху работата си при сключване на договори и обществени поръчки. „По мое настояване ние бяхме една от първите общини още преди законът да влезе в сила, които направихме електронни обществените поръчки, за да бъдат максимално прозрачни“, заяви бившият кмет.

Според бившия кмет, ако не се смени подходът за избор на председател на СОС, политическата криза може да се превърне в управленска. „Това ще бъде много лошо, защото има някои решения, които трябва да минат през Общински съвет. Надявам се г-н Терзиев да вземе ролята си на лидер и да може да решат проблемите си най-напред в тяхната група, да намерят подкрепа, за да заработи общината“, призова Йорданка Фандъкова.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *