20.07.2024

Христо Иванов: Много е лесно да бъдем подритвани от всички, защото те имат лукса да не отговарят за крайния резултат

Снощи, в предаването „Лице в лице“ по БТВ Христо Иванов, каза че „Продължаваме промяната – Демократична България“ са поели отговорността да съставят това правителство.“ Опитваме да съберем политически сили с много тежка история на конфронтация, които не са забравили, че са опоненти. Това задава динамиката, ние носим отговорността за крайния резултат.“

Много е лесно да бъдем подритвани от всички, защото те имат лукса да не отговарят за крайния резултат. Когато са ти заети ръцете с важни неща, невинаги можеш да ги изпуснеш да се счупят, за да отговориш на огъня. Ще изчакаме да видим крайните резултати и по тях ще съдим. Ние не трябва да си мерим силите, а да работим и да наложим дневен ред, който да придвижи страната напред, коментира Иванов.

По думите му към момента са постигнати междинни резултати, но „сме далеч от крайния резултат“. „Най-близо сме до решение по отношение на Шенген. Последна умира решимостта. Кабинетът „Денков-Габриел“ прави всичко необходимо, за да се защити националния интерес“, каза още той.

Изненадващо по телефона се включи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който затвърди подкрепата си към Христо Иванов.

„Той извършва огромна дейност, когато говорим за промени в Конституцията. Доверил съм му се на 100%. И аз и и парламентарната група на ГЕРБ го подкрепяме. Всички търпим несгодите на сглобката. Затова преди няколко дни в парламента Христо Иванов, Асен Василев и аз излязохме публично и казахме, че няма да се правят назначения, които не са съгласувани между нас тримата. Институциите са изключително важни и виждате общественото мнение. Фокусираме се върху конституционната реформа, бюджета, отбраната, Шенген, еврозоната“, посочи Борисов.

По думите на Борисов уволнението на шефа на „Пирогов“ е брутален акт срещу лекарите. „Най-колегиално накарах Десислава Атанасова да се обади на акад. Денков да им каже, че не сме съгласни с подобна смяна, без да имам никакво отношение със сегашния директор на „Пирогов“, който насилствено дори смени проф. Балтов“, допълни още Борисов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *