Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Култура Любопитно Най-четени

Къде по света ще срещнете най-любезните хора

Всяка страна има своите силни страни – било то величествени гледки, богата история, разнообразна кухня. Дестинация с топло, приветливо и усмихнато население също не е за подценяване и може да осмисли едно цяло пътуване, като ви предостави автентично преживяване с местните. Тук ще ви запознаем с 21 от най-дружелюбните националности.

Исландия

Забележителното в Исландия не са само зашеметяващите вулкани и природа, но фактът, че страната държи завидната 4-та позиция по най-щастливо население. А щастливите хора, както знаем, са мили, сърдечни и отворени към непознатите, каквато е репутацията на исландците.

Япония

Ниската престъпност в Япония прави страната едно от най-безопасните места по света. Вежливостта и скромността са дълбоко вкоренени качества в японското общество. Туристите действително се впечатляват еднакво от храната и културата, колкото и от уважението и отзивчивостта на населението.

Ирландия

Ирландците са прочути с любовта си към забавленията и приятелското си отношение. Ако посетите някоя от бирариите им, ще се убедите в щедростта и доброто чувство за хумор, които притежават. Ирландските веселяци ще ви приветстват като истински приятели.

Нова Зеландия

Хората в Нова Зеландия са толкова автентични, колкото природата, която ги заобикаля. Топли и приветливи, новозеландците знаят как се посрещат туристи. Неслучайно, Нова Зеландия заема 9-то място в класациите за най-добро качество на живот.

Мексико

Мексико се радва на богата история и цветна култура, но топлата кръв на местните също не е за изпускане. Широкоскорените, лъчезарни и гостоприемни мексиканци са винаги готови да помогнат. Затова не е изненадващ потокът от туристи в страната.

Тайван

Тайванците също се считат за едно от най-щастливите народи. Въпреки гъстотата на населението на острова, местните са изключително добронамерени и отворени. Туристите оценяват приветливостта и уважението, което срещат в Тайван. За съжаление, ще трябва да изчакаме преди страната да се отвори за посетители отново и да можем да се насладим на богатата култура и кухня.

Тайланд

Известна като „Страната на усмивките“, Тайланд е изключително приветлива дестинация, където соло пътуващите няма да скучаят. Тайландците са весели и гостоприемни домакини, които ще направят всичко, за да задоволят потребностите ви, като споделят културата и традициите си щедро.

Австрия

Австрийците се нареждат на 10-то място според индекса на щастието през 2021 г. Населението на Австрия е много гостоприемно, особено ако размените някоя дума на немски с тях. Те се гордеят с традициите и красотата на държавата си.

Камбоджа

Мнозинството от населението в Камбоджа са будисти и като такива посрещат посетителите с отворени обятия и присъщо уважение. Според класации за най-гостоприемните страни Камбоджа заема 4-то място. Подобни на Тайланд, Камбоджа също често е наричана „Страна на усмивките“

Виетнам

Виетнам се нарежда сред трите най-гостоприемни азиатски страни. Подобно на съседите си, Тайланд и Камбоджа, Виетнам е чудесен избор за пътешествениците, които търсят неподправеност, богата култура, усмивки и дружелюбни хора. Според някои проучвания Виетнам е едно от най-добрите места за имигранти.

Оман

Малката страна от Близкия изток се радва на чудесна репутация благодарение на енергичните си и положителни хора. Оман ще омае любителите на история и ще привества търсачите на приключения. През 2021 г. султанството зае 5-то място за най-ниска престъпност в света.

Шотландия

Шотландия е привлекателна европейска дестинация за много пътешественици. Очарователната природа, безбройните замъци и митовете и легенди са част от причините да посетите страната на Лох Нес. Другата са любезните и гостоприемни шотландци, които ще ви възхитят.

Финландия

Според индекса на щастието от 2018-та година насам Финландия заема първо място. Не е учудващо, че страната се слави с някои от най-дружелюбните и сърдечни хора. Финландците са толкова естествени и привлекателни, колкото са и фиордите им.

Коста Рика

Търсите дестинация в Централна Америка, където да се чувствате като дома си? Коста Рика е вашето място. Страната не е богата само пейзажи, а на щедри и топли жители. Костариканците също са прочути като някои от най-щастливите на планетата.

Португалия

Португалците са приветливи, усмихнати и готови да се стекат на помощ на туристите. Те умеят изкуството да са щастливи и да общуват неподравено. Португалия наистина има много какво да предложи като цветни градове, прекрасни плажове, замъци и вкусна средиземноморска кухня.

Сенегал

Време е да надникнем и в Африка. Западноафриканските държави са световноизвестно като добри домакини. Общителните сенегалци обичат да споделят културата си с гостите. Не е изключено да ви поканят на традиционни танци или хапване.

Дания

В последните години скандинавският начин на живот се разпространи широко из целия свят. В Дания думата hygge (хюга) олицетворява философия на съществуване – лежерна и топла атмосфера, сигурност и уют. Заедно с положителното мислене и приповдигнатото настроение на местните Дания никак не е лош избор за почивка.

Швеция

Скандинавските страни очевидно се конкурират в надпреварата за най-любезни домакини. В Швеция живеят със светоусещане и ценности като хармония, толерантност и приемане. Това може да усетите в апогея си по време на Коледните празници.

Мароко

Мароко е една от предпочитаните ваканционни дестинации. Мароканците са социални и приказливи. Внимавайте обаче с уменията им за пазарене, като обикаляте улиците и традиционните им пазари. Те са родени търговци.

Канада

Според проучване на американското списание U.S. News & World Report Канада печели първото място за най-добра страна за живеене през 2021 година. Канадската любезност е пословична. За радост на туристите канадците са достъпни и лесни за общуване.

Италия

И не на последно място, италианците са считани за едни от най-добрите в туризма и ресторантьорството в Европа. И милионите туристи годишно доказват това. Дори да не владеят английски, отпуснатите, галантни и бъбриви местни със сигурност ще ви накарат да се чувствате като у дома си. А за кухнята, историята и природата в Италия едва ли има нужда да говорим. Те са истински майстори на кулинарията.

Източник: Dir.bg

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *