Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Последни новини

МВР отчете скок на джигитите в София, стотици са глобени и за каране в бус лентата

Над 280 000 са шофьорите са засечени да се движат с превишена скорост в София от началото на годината. Това е сериозен ръст на този тип пътно нарушение спрямо предходната година, когато са били 180 000, съобщиха от МВР.

Полицията е установила над 1000 случая на шофиране след употреба на алкохол и над 600 – след употреба на наркотици.

За отнемане на предимство на пешеходец са наказани 639 водачи, като за същото нарушение през 2022 г. са санкционирани 346.

В резултат на засилен контрол, предприет от сектор „Пътна полиция“ – СДВР, и осъщественото взаимодействие със Столична община и ползването на записите и от техните камери, тази година са санкционирани 400 нарушители, позволили си да карат в бус лентите.

За сравнение, през изминалата година те са едва около 100. Забелязаните нарушения от служителите на Столична община се изпращат към СДВР за установяване на собственика и налагане на глоба. Според анализите, направени до момента, глобите, които са в размер на 50 лева, се връчват веднага и водачите обикновено ги плащат своевременно.

Предвид наближаващите празници СДВР съветва водачите да бъдат толерантни на пътя, да спазват закона за движение по пътищата и може би най- важното – да не сядат зад волана употребили алкохол и наркотични вещества.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *