Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Travel Общество Туризъм

В Банско днес официално ще бъде дадено началото на зимния сезон

По традиция богата програма бележи началото на зимния туристически сезон в Банско. Началото ще бъде поставено с игри на Бъндеришка поляна, а гости на тазгодишното откриване са ски легендите Дебора Компаньони и Марк Жирардели. От 11:00 часа ще бъде даден старт на състезанието „Влез в отбора на шампиона“, час по-късно е масовото спускане на ски звездите и децата от ски училище „ЮЛЕН“. От 12:00 е концертът на Михаела Филева, а от 13:00 започва играта „Ловци на съкровища“.

Откриването на зимния сезон ще продължи и на централния площад в Банско от 17:30 часа с кулинарно представяне и дегустация на традиционни ястия. От 18:00 часа ще бъде официалното откриване с официалните гости и ски легендите Дебора Компаньони и Марк Жирардели.

За БТА маркетинг директорът на концесионера на ски зоната „ЮЛЕН“ АД Иван Обрейков коментира, че за откриването ще работи лифтът и част от пистите. Поради недостатъчен сняг не всички писти ще бъдат отворени, но интересът на любителите на зимните спортове е голям и се очакват много посетители.

Тази година още от средата на ноември започнахме да заснежаваме, посочи Иван Обрейков. Той допълни, че е сменена част от инсталацията за технологичен сняг с оръдия, които са двойно по-производителни при необходимите минусови температури.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *