Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

28 сигнала за паднали клони и дървета в София

На 28 сигнала за паднали клони и дървета са реагирали през последното денонощие служителите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община. Това показва справка на БТА в дневния бюлетин на дирекцията. За периода от 08:00 ч. на 15 декември до 8:00 часа на 16 декември в Оперативния дежурен център на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са приети и отработени 201 сигнала.

Шест са постъпилите сигнали за завирявания, наводнения, заледявания, непочистени пътни участъци. На 11 сигнала за опасни електрически съоръжения са реагирали екипите през последното денонощие.

Общо 37 обхода на територията на Столична община с цел оглед за наводнения, състояние на реките и обезопасяване на компрометирани елементи от градската среда, са извършили дежурните екипи.

От бюлетина става ясно, че тази нощ е имало паднало дърво на пътя за Златните мостове.

Реките на територията на Столичната община текат в коритата си без опасност за разливи. Нивото на река Искър при водосбора в района на гр. Нови Искър е 70 см., което е повишение с 22 см. Микроязовир „Мърчаево“, язовирите „Филиповци“, „Суходол“ 2 и „Иваняне“ се изпускат контролирано. Останалите язовири са със свободни обеми.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *