Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Контрера, ВМРО: Нападенията от мигранти в центъра на София не спират

Прикрива ли МВР поредна атака над български граждани?

Това пита общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера органите на МВР.

Бях сигнализиран от симпатизанти на ВМРО, че в района на Женския пазар на 13 декември вечерта няколко лица от арабски произход са нападнали мъж и жена, български граждани. В бюлетина на СДВР това не е регистрирано (колко удобно), а извършителите още не са установени и задържани, започва разказа за неприятната случка Контрера.

Той споделя историята на потърпевшите в профила си във Фейсбук:

Лицето В. К., заедно жена си държат сергия на Женския пазар вече дълги години, като по този начин се прехранват и издържат многолюдното си семейство (две момчета и момиче на годинка). Занимават се с търговия на плодове и зеленчуци, като работят ежедневно от сутрин до мрак. Сергията им се намирала в частта от пазара, която в момента се ремонтира, и те от близо два месеца продават на сергия в частта между ул. „Цар Симеон“ и бул. „Стефан Стамболов“.

На 13 вечерта при затваряне на сергията, докато мъжът пренася стоката, лице от арабски произход иска да пазарува, но жената му обяснява, че вече е затворено. Лицето започва да ѝ вика, да я дърпа и заплашва. Мъжът ѝ веднага се притичва, за да я защити. Появяват се още 4 лица от арабски произход и започва схватка, в която се включва и познат на семейството, случайно преминаващ през пазара. Жената подава сигнал на 112, който е приет, но дълго време не се появява полицейски автомобил и при появата на автомобила арабите вече са се разбягали. Веднага след случката мъжът отива в 3 РУП и подава сигнал във връзка със случая, а също така са му снети писмени показания, продължава разказа войводата.

Общинският съветник обаче е притеснен от факта не само за забавянето на реакцията от страна на полицията, но и поради факта, че до момента не се дава никаква гласност за случилото се. И според него такава е съдбата на още десетки подобни случаи, които са ежедневие за живеещите и работещи около невралгичните точки, в които са съсредоточени стоици нелегални мигранти в София.

Липсата на гласност в подобни случаи води две неща: първо жертвите се отказват да подават сигнали, защото справедливост няма, а държавата вместо да защитава гражданите, прикрива насилниците; второ – престъпниците се охрабряват да продължават с нападенията, защото няма наказания.

Граждани са сигнализирали общинския съветник от ВМРО с молба да поиска информация защо не са установени и задържани нелегалните мигранти, нападнали българското семейство.

Вероятно десетки или стотици подобни случаи остават скрити, а МВР политкоректно ги прикрива в името на някаква фалшива илюзия, че така пази обществото. Аз обаче питам – кога ще има справедливост за жертвите, завършва своята публикация във Фейсбук Карлос Контрера.

Общинският съветник от години се бори с проблема с нелегалните мигранти. Негово е предложението центровете за настаняване от отворен тип да бъдат изнесени от населените места, именно за да се ограничи възможността за подобни нападения над български граждани. За съжаление, поради гореупоменатите причини, които възпират и МВР да дава гласност на подобни случаи, и това предложение удобно се „замита под килима“. А напрежението ескалира.

 

Прилагаме пълния текст на позицията на Карлос Контрера във Фейсбук:

Прикрива ли МВР пореден случай на нападение от мигранти над български граждани?

Бях сигнализиран от симпатизанти на ВМРО, че в района на Женски пазаря на 13 декември вечерта няколко лица от арабски произход са нападнали мъж и жена, български граждани. В бюлетина на СДВР това не е регистрирано (колко удобно), а извършителите още не са установени и задържани.

В. К. (спестявам името, защото не съм разговарял с него и нямам неговото съгласие за сега да обявя името му) заедно жена си държат сергия на Женския пазар вече дълги години, като по този начин се прехранват и издържат многолюдното си семейство (две момчета и момиче на годинка). Занимават се с търговия на плодове и зеленчуци, като работят ежедневно от сутрин до мрак. Сергията им се намирала в частта от пазара, която в момента се ремонтира, и те от близо два месеца продават на сергия в частта между ул. „Цар Симеон“ и бул. „Стефан Стамболов“. На 13 вечерта при затваряне на сергията, докато мъжът пренася стоката, лице от арабски произход иска да пазарува, но жената му обяснява, че вече е затворено. Лицето започва да ѝ вика, да я дърпа и заплашва. Мъжът ѝ веднага се притичва за да я защити. Появяват се още 4 лица от арабски произход и започва схватка, в която се включва и познат на семейството, случайно преминаващ през пазара. Жената подава сигнал на 112, който е приет, но дълго време не се появява полицейски автомобил и при появата на автомобила арабите вече са се разбягали. Веднага след случката мъжът отива в 3 РУП и подава сигнал във връзка със случая, а също така са му снети писмени показания. До момента нападателите не са разкрити и задържани, а МВР умишлено прикрива от обществото подобни инциденти. Така десетки, ако не и стотици случаи остават скрити, а нападателите стават все по-дръзки и вероятно извършват нови и нови посегателства, защото се чувстват безнаказани.

Липсата на гласност в подобни случаи води две неща: първо жертвите се отказват да подават сигнали, защото справедливост няма, а държавата вместо да защитава гражданите, прикрива насилниците; второ – престъпниците се охрабряват да продължават с нападенията, защото няма наказания.

Граждани ме сигнализираха за този случай с молба да поискам информация като общински съветник защо не са установени и задържани нелегалните мигранти, нападнали българско семейство. Вероятно обаче десетки или стотици подобни случаи остават скрити, а МВР политкоректно ги прикрива в името на някаква фалшива илюзия, че така пази обществото.

Аз обаче питам – кога ще има справедливост за жертвите?!

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *