Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини

Борис Бонев: Бих напуснал групата на ПП-ДБ в СОС, ако се стигне до управление с ГЕРБ

Бях поканен на партито на ДСБ. Тортата с лика на Паметника на Съветската армия беше изненада на част от хората към други съпартийци. Аз не опитах тортата и не участвах в разянето ѝ. Това не е моята тема – нито емоционално, нито професионално. Това заяви снощи Борис Бонев, общински съветник от ПП-ДБ/СС в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Начинът на демонтажа съответства на техническите методи, разкачване по шевовете. Прекаленото очовечаване на бронзови фигури ми идва в повече. Дали е преминат добрия вкус – не мисля, че беше най-оригиналното нещо. За тези политически сили това е кауза от години. Те са успели в тази кауза и разбирам тяхното желание да го отпразнуват, добави общинският съветник.

По думите му е възможно демонтажът на ПСА да е започнал на бързо. „Няма как да няма политически мотив. Тази тема е силно разделителна линия на цялото общество. Аз съзирам потенциален риск поет от хора, които искат да пренесат сглобката от национално на местно ниво. Те са подтикнали конкретни институции да започнат демонтажа на паметника. Призовавам всички след като си изядат тортите и се изкажат от трибуната, да си починат, да си изчистят съзнанието, за да можем да си вършим работата“, допълни още Борис Бонев.

Бонев посочи, че е гневен на всички, които оставиха Паметника на Съветската армия да решава съдбата на София.

На въпрос би ли напуснал групата на ПП-ДБ в столичния общински съвет, Бонев отговори: Бих напуснал, ако се стигне до управление с ГЕРБ. Има други партии в СОС. Не сме зачеркнали нито една. След Нова година съм сигурен, че съвсем различно ще се гледа на ситуацията. Паметникът на Съветската армия вече го няма.

Общинският съветник от ПП-ДБ/СС подчерта, че е имал изключително конструктивни разговори с БСП и „Синя София“. „БСП, като партия, която 30г. не е управлявала в София. Все още ли желае да управлява? Или ще изберат да бъдат вечна опозиция, от която нищо не зависи. И да бъдат причина ГЕРБ да се върнат в управлението. За мен БСП са приемлив партньор в контекста на това, че за София трябва да се избере партньор, който не е ГЕРБ“, каза още той.

На първите две заседания издигнахме моята кандидатура, логична кандидатура, не я подкрепиха. На третото не издигнахме кандидат и дадохме възможност на останалите партии да изберат председател. Четвъртото заседание го отложихме. На петото заседание издигнахме Грети Стефанова като най-възрастен, временен председател. И това не стана. Тук е важно дали си човек, който иска да си свърши работата, или си човек, който иска да прецака другарчето си.Мои колеги излизат с цялата си наглост и казват „хехе, вие нищо не сте предложили“, коментира Бонев избора на председател на СОС.

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *