22.07.2024

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния и Сърбия

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои от граничните контролно- пропускателни пунктове с Румъния и Сърбия, съобщава на интернет страницата си Главна дирекция „Гранична полиция” по данни към 06:00 часа тази сутрин.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили на ГКПП „Видин”.

Интензивно е движението на изход от страната за товарни автомобили и на границата с Република Сърбия на ГКПП “Калотина”.

От „Гранична полиция” напомнят, че на граничния пункт се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на ГКПП „Калотина” може да удължи времето за преминаване.

На границата с Гърция трафикът се осъществява нормално на всички гранични контролно- пропускателни пунктове. През граничните пунктове  “Маказа”, „Златоград” и „Ивайловград” могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с република Северна Македония и Република Турция трафикът е нормален на всички гранични пунктове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *