Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Нарастват случаите на остри респираторни инфекции в София област

Към момента има тенденция за нарастване на случаите на остри респираторни инфекции, но стойностите са под прага на епидемичните. Засега ситуацията е спокойна и няма повишени рискове за населението в областта, съобщават на официалния си сайт от областната администрация на София област след среща на областния управител Юлиян Леков с директора на Регионалната здравна инспекция за софийска област д-р Розалина Чобанова.

Срещата е във връзка с прогнозите на здравните власти за пик на грипните заболявания в края на януари и началото на февруари.

Двамата обсъдиха епидемиологичната ситуация в областта и очакванията за ръст на грипните заболявания заради сериозното застудяване през последната седмица. Д-р Чобанова информира областният управител за предприетите превантивни мерки от страна на РЗИ – Софийска област и за готовността за действие на здравните власти при усложняване на епидемиологичната обстановка, допълват от Областна администрация – София област.

В областите Русе и Ямбол заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания също се увеличава, а в Горна Оряховица отчитат ръст на пациентите с белодробни усложнения след грип.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *